سنگ مصنوعی

تلفن : ۹ الی ۲۴۳۶ ۳۳۹۳-۰۳۱

سنگ مصنوعی

پیشرفت صنعـــت ساختمان و شهرسازی از یک سو و سلیقه هـــای و علائق متفاوت بشر از سوی دیگر این نیـــاز را به وجود آورد که سنگ هایی با طرح های جدید و البته مختلف و همچنین فاکتور هـــای فیزیکـــی و مکانیکـــی، کیفیـــت بالاتر و قیمـــت مناسب، در دسترس قرار گیرد. از این رو با رشد سریع جمعیت جهـــان و تفاوت در سلیقه افراد، دیگر سنگ های طبیعـــی پاسخ گوی این نیاز انسانـــی و سلیقه ای نبودند.

 بنابراین فشار بازار موجب گردید ترکیب علوم مهندسی و هنر جایگزین مناسبی را برای این چالش ارائه دهند. راه حل جدید در حقیقت آمیخته ای از گرایش های مختلف علوم مانند عمران، معماری، شیمی، فیزیک و … بود که با عنوان سنگ های مصنوعی شناخته می شوند. در سنگ مصنوعی، با ترکیب مواد و عناصر مختلف امکان ساخت سنگ هایی با زیبایی خاص، نمای یکدست و البته بدون تغییـــر در رنـــگ و طـــرح مدنظـــر تنها بـــا افـــزودن رنگ دانـــه و رزین سمنت پلاست وجود دارد. در این نوع از سنگ ها امکـــان استفاده از سایر اجزای صنعتی مانند قطعـــات فلـــزی، دانه هـــای فسیلـــی و همچنین قطعـــاتی از سنگ هـــای قیمتـــی به عنوان بخشی از ساختـــار سنـــگ وجود دارد که در نهایت علاوه بر بهبود ویژگی های فیزیکی سنگ سبب زیباتـــر و منحصر به فرد شدن طرح هـــا و مدل های سنگ مصنوعی می شـــود.

سنگ مصنوعی
سنگ مصنوعی

سنگ مصنوعی چیست؟

سنگ مصنوعی (معادل واژه انگلیسی Artificial stone) ترکیبی از سنگ‌ های طبیعی با مواد افزودنی دیگر است که مواد اولیه سنگ مصنوعی شامل ترکیباتی نظیر سیمان و افزودنی های پلیمری است که سبب کاهش وزن و نصب سریع تر در آن ها خواهد شد. ایده ساخت سنگ مصنوعی به واسطه افزایش زیبایی و تنوع طرح و رنگ در نمای داخلی و نمای بیرونی ساختمان ها، سنگ فرش و کف پوش ها و همچنین محوطه سازی های بیرونی پدید آمد. تولید سنگ مصنوعی، پاسخی به نیاز سلیقه های مختلف در طراحی و فاکتورهای فیزیکی و مکانیکی با کیفیت و هزینه بهینه است.

یکی از ویژگی های مهم در سنگ های مصنوعی وزن، ضخامت و قیمت کمتر آن ها نسبت به سنگ های طبیعی است. از آنجا که سنگ های مصنوعی از ترکیب مجدد سنگ های طبیعی با مواد افزاینده دیگر ساخته می شوند دارای قیمت کمتری نسبت به سنگ های طبیعی هستند. همچنین برای آماده نمودن یک سنگ طبیعی و استفاده آن در صنعت باید کارهای زیادی بر روی آن انجام گیرد که اجرای فرایندهای آن هزینه بر خواهد بود.

 سنگ مصنوعی به دلیل ساخته شده از سیمان دارای عمر مفیدی بوده و برای کار در نماهای بیرونی،کف و… بسیار مناسب میباشند و میتوانند دوام بسیار بالایی از خود نشان دهند. سنگ های مصنوعی به دلیل اینکه در ترکیبات خود دارای درصدی از رس هستند میوانند مقاومت خوبی در برابر گرما از خود نشان بدهند و به این صورت میتوانند در سازه های شومینه ای و نزدیک به حرارت بالا بکار بروند بدون هیچ مشکل. 

در سنگ های مهندسی میتوان حفره هایی ایجاد کرد و لوله هایی را عبور داد و سیم های برق را در میان آنها عبور داد. قابلیت توان و استحکام این سنگ ها کاملا به خودمان بستگی دارد و میتوان به توجه به مکان مورد استفاده استحکام آنها را افزایش و یا کاهش داد که این موضوع میتواند از نظر اقتصادی هم بسیار مقرون به صرفه باشد. از انواع سنگ های مصنوعی میتوان به: سمنت پلاست،مرمر و گرانیت،کورین،اونیکس،کوارتز،کفپوش یکپارچه پلیمری و… باتوجه به ترکیبات فنی این نوع محصولات میتوان در مکان های مختلف و در اشکال متنوع و گوناگون از آنها بهره برد.

مانند: کفپوش و مو.اییک های رنگی پلیمری نمای آنتیک نما با طرح ساده،نما دکوراتیو سنگ گیوتینی انواع نمای مشبک نما سنتی حجاری اسلیمی ستون های سنگی نرده های سنگی پله گلدان کتیبه سنگ مزار جدول های رنگی میز و صندلی یکی از انواع سنگ های مصنوعی سنگ اونیکس است که این نوع از سنگ قابلیت عبور نور را از خود دارد که میتوان بعنوان سنگ های مصنوعی رودخانه ای،نورپردازی دیوار ها و پارتیشن ها بسیار مناسب میباشد. 

در تولید این نوع سنگ تکنولوژی تولید سنگ مرمر و کورین استفاده شده.این سنگ ها قابلیت خم شدگی بسیاری دارند و بسیار راحت نصب میشوند و همینطور تنوع بسیار بالایی در رنگ و طرح را دارا میباشد. سنگ های مهندسی مزایای زیادی دارند که میتوان به قابلیت شستشوی اسان و بدون مشکل آنها توجه ویژه ای کرد. سنگ های مهندسی ضد گرد وخاک هستند و امکان نفوذ مایعات در آنها بسیار کم است.

سنگ مصنوعی بسیار ضدخش بوده و در مقاومت و دوام در حدود 5 برابر سنگ های معمولی بهتر عمل میکند. در سنگ های مصنوع با توجه به آن سنگ های مصنوعی دیگر نیازی به این فرایندها ندارند و در کنار آن می توان از طرح ها و رنگ های مختلف متناسب با سلیقه مشتری تولید نمود. یک نکته دیگر در تولید سنگ های مصنوعی ضخامت کمتر آن ها است که با توجه به مقاومت ساختاری بکار رفته در آن ها می توان از آن ها در فنداسیون های خاص با توانایی بالا بهره گرفت. سنگ های مصنوعی به دلیل رس بکار رفته در آن ها دارای قابلیت تحمل گرمایی بالایی هستند که این ویژگی سبب شده از آن در ساخت فضای خارجی و شومینه بهره برد. همچنین به دلیل بکار رفتن سیمان در آن همانند دیگر محصولات سیمانی عمر مفید بالایی خواهد داشت.

تفاوت سنگ مصنوعی با سنگ های طبیعی

از منظر قیمت، سنگ های مصنوعی به دلیل نحوه تولید و انتقال آن به بازار و البته ویژگی هایی مانند وزن و ضخامت کمتر دارای قیمتی به مراتب کمتر از سنگ های مصنوعی هستند. از سوی دیگر با انتخاب عناصر افزودنی متفاوت می توان مقاومت ساختاری آن ها را تا حد بسیار زیادی افزایش داد.

تاریخچه سنگ مصنوعی

در راﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﺗﺎرﯾﺨﭽﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺳﻨﮓ ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﻣﯽ ﺗﻮان ﺑﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪ اوﻟﯿﻦ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﻫﺎی ﻣﻮزاﯾﯿﮏ در ۲۰۰۰ ﺳﺎل ﻗﺒﻞ در روم ﺑﺎﺳﺘﺎن اﺷﺎره ﮐﺮد. ﭘﺲ از آن ﻧﯿﺰ در ﯾﻮﻧﺎن ﻧﻤﻮﻧﻪ هایی از ﺳﻨﮓ ﻫﺎی ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻗﻄﻌﺎت ﻣﺮﺑﻌﯽ ﺳﻨﮓ ﻫﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ. یونانیان از اﯾﻦ ﺗﻮﻟﯿﺪات ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺳﻨﮓ ﻓﺮش اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽ ﮐﺮدﻧﺪ و ﺑﺎ ﺗﺼﺎوﯾﺮی از اﻧﺴﺎن، ﺣﯿﻮاﻧﺎت و ﻃﺮح ﻫﺎی ﻫﻨﺪﺳﯽ ﻣﻨﻈﻢ به آن ها نقش می دادند. ﺗﻮﻟﯿﺪ اﯾﻦ ﻣﺤﺼﻮل ﺗﺤﺖ ﻋﻨﻮان ﺗﺠﺎری ﺳﻨﮓ ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ و ﺑﻪ ﺷﮑﻠﯽ ﮐﻪ اﻣﺮوزه ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﯽ ﮔﯿﺮد از ﺳﺎل ۱۹۶۰ در ﮐﺸﻮر اﯾﺘﺎﻟﯿﺎ آﻏﺎز ﺷﺪه است.در مواد اولیه سنگ مصنوعی از سیمان، رس‌ها، آگرگات ‌های سنگ ‌های ضایعاتی و خاک‌ های سبک وزن استفاده می ‌شود. برای بهره‌گیری از رنگ ‌های مختلف و زیبایی سنگ‌ مصنوعی از رنگ دانه های اکسید آهن استفاده می شود.

ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﺑﺮﺧﯽ وﯾﮋﮔﯽ ﻫﺎی ﺧﺎص ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺳﻨﮕﯽ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﯾﺮ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻧﯽ، اﯾﻦ ﻣﺼﺎﻟﺢ از دﯾﺮﺑﺎز ﯾﮑﯽ از ﭘﺮﮐﺎرﺑﺮدﺗﺮﯾﻦ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده اﻧﺴﺎن از ﺑﺪو ﺷﺮوع زﻧﺪﮔﯽ ﺑﺸﺮ روی اﯾﻦ ﮐﺮه ﺧﺎﮐﯽ ﺑﻮده اﺳﺖ. در واﻗﻊ ﻣﯽ ﺗﻮان ﭼﻨﯿﻦ ﮔﻔﺖ ﮐﻪ در ﻃﯽ ﺳﯿﺮ ﺗﺎرﯾﺨﯽ ﺗﻤﺪن ﺑﺸﺮی ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺳﻨﮕﯽ ﻫﻤﻮاره ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﺑﺸﺮ ﺑﻮده اﺳﺖ، اﻣﺎ در اﯾﻦ ﺳﯿﺮ ﺗﮑﺎﻣﻠﯽ و در ﺑﺮﻫﻪ ﻫﺎی زﻣﺎﻧﯽ ﻣﺘﻔﺎوت، ﻧﻮع اﺳﺘﻔﺎده ﺑﺸﺮ از اﯾﻦ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ آن زﻣﺎن ﺗﻐﯿﯿﺮ ﮐﺮده اﺳﺖ.

اما می توان گفت فناوری تولید سنگ مصنوعی به شکل امروزی از حدود سال ۱۹۶۰ و در کشور ایتالیا شکل گرفت. بدین ترتیب کارخانه های تولید سنگ مصنوعی با سرعت در این کشور شروع به فعالیت کردند.پ

اﻣﺮوزه ﻧﯿﺰ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺳﻨﮕﯽ ﺑﺎ اﺷﮑﺎل ﻣﺨﺘﻠﻒ و ﺑﻪ ﻃﻮر وﺳﯿﻌﯽ در ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻋﻤﺮاﻧﯽ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﯽ ﮔﯿﺮﻧﺪ. ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺜﺎل ﺳﻨﮓ ﻫﺎی ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻧﯽ از ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺳﻨﮕﯽ ﺑﻪ ﺷﻤﺎر ﻣﯽ روﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ وﯾﮋﮔﯽ ﻫﺎی ﻣﻄﻠﻮب زﯾﺎدی ﮐﻪ دارﻧﺪ ﮐﺎرﺑﺮد ﺑﺴﯿﺎر ﮔﺴﺘﺮده ای در ﻣﻌﻤﺎری و ﻧﻤﺎی ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺷﻬﺮی دارﻧﺪ.

ویژگی های سنگ مصنوعی

 

وزن بسیار سبک تر نسبت به انواع طبیعی آن ها

وزن سنگ های مصنوعی در حدود ۱۵ کیلوگرم برای هر مترمربع است

 

طرح ها جذاب

ظاهر و ﻃﺮحﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﺮای ﺳﺎﺧﺖ ﺳﻨﮓ ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﯿﺮﻧﺪ ﺑﺴﯿﺎر ﻣﺘﻨﻮع و زﯾﺒﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺑﻪ ﮐﺎرﮔﯿﺮی اﺟﺰا، عناصر و داﻧﻪﻫﺎی ﻏﯿﺮﻣﻌﻤﻮل ﻣﺎﻧﻨﺪ اﺟﺰای ﻓﺴﯿﻠﯽ، ﻗﻄﻌﺎت ﻓﻠﺰات و ﻧﯿﺰ ﻫﺮ داﻧﻪ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮی ﮐﻪ ﺑﺘﻮاﻧﺪ در ﺗﺮﮐﯿﺐ ﻣﺨﻠﻮط ﺳﻨﮓﻫﺎی ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﻗﺮار ﮔﯿﺮد ﺟﺰء ﻣﺰاﯾﺎﯾﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ زﯾﺒﺎﯾﯽ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮدی ﺑﻪ ﺳﻨﮓﻫﺎی ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﻣﯽ دهد.

 

رنگ های متنوع

ﻋﻼوه ﺑﺮ اﯾﻨﮑﻪ رﻧﮕﺪاﻧﻪ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺮای رﻧﮓ ﮐﺮدن ﺳﻨﮓ ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﺑﻪ ﮐﺎر ﺑﺮده ﺷﻮد و ﻫﺮرﻧﮓ ﺗﺮﮐﯿﺐ ﺧﺎﺻﯽ را ﺑﻪ ﺳﻨﮓ ﻣﯽ دﻫﺪ، ﺛﺒﺎت رﻧﮓ در ﺗﻤﺎم ﻗﻄﻌﺎت ﺳﻨﮓ اﺳﻠﺐﻫﺎ و ﺗﯿﻞﻫﺎ از دﯾﮕﺮ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﺳﻨﮓﻫﺎی ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ است.

 

ضخامت کم

ضخامت سنگ های مصنوعی در مقایسه با مقاومت بالای آنها بسیار پایین است